These are our latest sketch design concepts for a contemporary dwelling which is currently on site, set in a stunning exclusive location on Marine Drive , Llandudno. The project is set for completion March 2017.
We have opted for an upside down approach on the basis the primary views are in an elevated position where most our clients quality time will be spent, which is paramount to take advantage of.
We have create a simple, modern open plan home with plenty of light and space and regularised the plan to create repetition of items such as windows for cost purposes.
The building at ground floor steps down with the slight topography of the land. This creates a nice change in level from the hall down to the bedrooms, all of which have en suite ‘pods’ behind.
All bedrooms also have built in storage. The main bedroom expands out to the rear with a dressing area and generous en suite which is a nice private space.
The entrance hall is fully glazed to the outside and is double height so when you enter the house you will experience the full volume and upper living level looking over.The transparency also gives a visual connection of the sea beyond as you come down the driveway.
The hallway could have an open plan modern staircase. This leads you up to a generous open plan living area comprising the kitchen with linear breakfast bar that looks on to the family breakfast area on the east side of the house to make best use of the morning sun on this side of the house. We thought it nice to have a rear terrace over the garage off the kitchen to fully enjoy this time of the day.
At the front, the family area will have a large picture window taking in that amazing panoramic view. There also windows facing north to take advantages of the view up the Orme also. Both the family and living space will open out on to a massive terrace facing south with a glass perimeter to maintain the views from a sitting position.
Architecturally, it’s quite simple, but modern. We quite like the mono pitch approach as its very dynamic which slopes up towards the view with double height glass to celebrate the location.
In term of materials, we are exploring the idea of a zinc, render and stone and maybe some wood cladding. This is to be further explored.