Contemporary house , Menai Straits,Bangor

Contemporary house , Menai Straits,Bangor

Planning approved for this contemporary split level dwelling set in woodland looking over the Menai straits, Anglesey. Matthew Jones Architects have recently obtained planning approval for the design of this woodland looking over the Menai Straits with help from Owen Devenport planning consultants. This interesting site has resulted in a quirky design resolution with different geometries to reflect its sensitive location. Work will shortly commence on site by main contractor Peter T Griffiths, along with project managers/QS service by Roberts Baylis....
Aber Falls Distillery Visitor Centre, North Wales

Aber Falls Distillery Visitor Centre, North Wales

Matthew Jones Architects are excited to confirm that proposals for the new Aber Falls Visitor Centre, near the small village of Abergwyngregyn, just out Llanfairfechan in North Wales has recently been given the green light by the planners. Gin Gin! The building will compliment the brand new Aber Falls Gin and Whiskey Distillery that has recently started operating in the adjacent Depot building. The visitor centre will compliment this new production facility and give visitors an insight into the distilling process. The Visitor centre will be an exciting, modern, zinc clad building that will offer its visitors an interactive experience that will include an exhibition space explaining the distilling process, an audio-visual experience, a small workshop distillery where you can distil your own Gin, and even give it your own label! There will also be opportunities for corporate events as well as a cafe to enjoy refreshments in this unique setting with Snowdonia as your backdrop. Matt Jones, director of Matthew Jones Architects said: “As local architects, we were really pleased to be commissioned by Aber Falls to work on this exciting project, which gave us a great opportunity to showcase our client’s latest brands. We wanted to create a building that will be a visually exciting and stimulating experience for its visitors, as well as placing emphasis on being accessible and environmentally responsive. He continued… “its dynamic form and pallet of materials really gives the building a durable, physical presence whilst being discrete within its stunning setting. Internally, the distillery, audio visual centre, exhibit space and cafe will create an interactive and memorable experience for its visitors.” A...